CoverEén vande kernen van het Christelijk geloof is dat we proberen te leven zoals Jezus ons dat heeft voorgeleefd. Om dit steeds opnieuw inhoud te geven, hebben we van tijd tot tijd inspiratie nodig. Dit kan door met elkaar de samenkomsten in de kerken van Woerden te bezoeken. Het kan ook door activiteiten te ondernemen die ons voeden in het geloof en inspireren verder te gaan in het leven. Dit versterkt de onderlinge band en naar we hopen ook het samen kerk zijn.

Het programma van de Werkgroep Geloof en Cultuur probeert hier een rol van betekenis in te vervullen. Samen met de PKN-kerken in Woerden en de Parochie Pax Christi hebben we voor het seizoen 2018 - 2019 ons best gedaan u een gevarieerd programma aan te bieden. We willen graag zo goed mogelijk aan de wensen van een brede christelijke doelgroep voldoen. Een kleine greep uit het programma.

De opening van het seizoen op dinsdag 25 september 2018 in de Lutherse Kerk wordt verzorgd door Inez en Jos van Oord. Zij vertellen over het schrijven van de - begin dit jaar verschenen - Rebible en de impact daarvan op onze kijk op de Bijbel.

In samenwerking met de VU-Vereniging zal dr. van Vlastuin met ons nadenken over het “reformatorische” geloof.

Een aantal Woerdense predikanten start onder het motto “Een goed gesprek met ongelovigen” een serie intieme samenkomsten rond het lezen van de Bijbel. Deze serie wordt voor mensen buiten de kerk op een bijzondere locatie georganiseerd.

De kinderchirurg dr. Justin de Jong zal ingaan op ethische dilemma’s bij de behandeling van ernstig zieke kinderen.

Dit is maar een kleine greep uit het gevarieerde aanbod. Ik nodig u uit, namens de werkgroep, met ons op reis te gaan, samen te zingen, samen te lezen, samen een film te bekijken, elkaar te ontmoeten, te bevragen en te bemoedigen.

Graag tot ziens.

Aart Sliedrecht

voorzitter Werkgroep Geloof en Cultuur

Onze websites www.lutherswoerden.nl   , www.hervormdwoerden.nl,   www.kerkklanken.nl en www.kerkpleinwoerden.nl bieden veel informatie over het kerkelijk leven in Woerden en omstreken. De website www.kerkpleinwoerden.nl is ook het adres van de Werkgroep Geloof en Cultuur waar u zich kunt aanmelden voor activiteiten. Deze website geeft altijd de laatste stand van zaken aan wat het jaarprogramma van de werkgroep betreft. Daarnaast is er nog een bron van informatie over het kerkelijk leven in Nederland en het maatschappelijk functioneren van de PKN, namelijk www.pkn.nl.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com